مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:23391 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:40

عوامل دلشورگي چيست؟
حالت دلشوره براي هر فردي پيش مي آيد ولي محتواي آن تفاوت مي كند مثلاً براي افرادي كه از خانواده خود دور هستند محتواي دلشوره آنها وقوع اتفاقات ناگوار كننده براي خانواده شان مي باشد، خلاصه به هر چه دلبستگي داشته باشد همان محتواي دلشوره و عامل حواسپرتي وي مي شود. راه كارهاي مقابله با آن به قرار زير است: 1- بي توجهي به دلشوره و ادامه دادن كار قبلي و كاري كه به آن اشتغال داريد. 2- برخورد با واقعيت: به اين معنا كه وقتي دچار دلشوره مي شويد با خود بگوييد اين دلشوره بي دليل است. مثلاً اگر محتواي دلشوره شما وقوع يك حادثه ناگوار براي يكي از اعضاي خانواده تان است و گويا الان با ماشين تصادف مي كند و... به خود بگوييد از كجا معلوم كه او بيرون از منزل باشد؟ چه دليلي داريد كه او الان بيرون است؟ چه دليلي داريد كه ماشين به او زده؟ چه كسي خبر آورده؟ مگر خودش نمي تواند از جانش محافظت كند! مگر راننده ها چشم ندارند؟ مگر او جانش را دوست ندارد و... به هر حال با مطرح كردن سؤال و ابهام هايي از اين قبيل بي اساس بودن آن دلشوره را براي خود به اثبات برسانيد و براساس واقعيت زندگي كنيد. به هر ميزان كه بتوانيد پوچ و بي اساس بودن اين دلشوره ها و دلهره ها را براي خود اثبات و استحكام بخشيد، بيشتر از آن دور خواهيد بود و كمتر گرفتار آن خواهيد شد، لذا سعي كنيد بيشتر در صدد نزديك نمودن افكار خود به واقعيت باشيد. جواب و راه كارهاي اصلي آن است كه براساس واقعيت زندگي خود را سامان دهيد و فكر كنيد. 3- بنا بر عقيده ما صدقه دادن برخي از بلاهاي احتمالي را مرتفع مي سازد حال اگر براي دلشوره خود دليل عقلي هم داشته باشيد [كه نداريد] با صدقه مي توانيد آن را مرتفع سازيد، لذا به محض ورود اين افكار صدقه دهيد به صورت يقيني خاطر خود را آسوده سازيد و بدانيد كه اگر چيز ناگواري بخواهد رخ دهد با دادن صدقه كاملاً مرتفع مي شود. 4- هر چه بيشتر به اين امور توجه كنيد بيشتر به آن مبتلا مي شويد، لذا سعي و تلاش كنيد از موقعيت هايي كه موجب بروز اين حالت مي شوند و يا بروز آن را تسريع مي كنند دور شويد، مثلاً كمتر تنها باشيد و كمتر ذهن خود را بيكار نگهداريد، بلكه هميشه موضوعي براي اشتغال ذهني خود داشته باشيد. 5- هرگاه فكر دلشوره آفرين به ذهن شما وارد شد، به صورت دقيق و براساس واقعيت آن را ريشه يابي كنيد، ببينيد اين فكر تا چه اندازه مي تواند عقلايي و منطقي باشد و براساس واقعيت زندگي كنيد نه بر اساس ذهنيت هاي دور از واقعيت و برخواسته از خيال و بدانيد كه اين تفكرات هيچ گونه پايه و اساسي ندارد و با تلقين اين سخن را در ذهن خود راسخ سازيد كه اين افكار خواب خيال است و زندگي و حوادث آن براساس واقعيت رقم مي خورد نه خيال پردازي. در پايان اميدواريم با رعايت دقيق و كامل مطالب فوق الذكر فكر و دل خود را از ذهنيت هاي دلشوره انگيز پاك و به ياد خداوند سرشار سازيد و در آن زمان ما را از دعاي خير فراموش نكنيد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.